Verbouwen

Kei ontwerp heeft aan vele mooie projecten een bijdrage mogen leveren.

Renovatie woningen Gideon

Voor ontwikkelaar en makelaar ‘Wij zijn Gideon’ verrichten wij op verzoek regelmatig tekenwerk. We werken de creatieve plannen van Gideon uit naar technische tekeningen die aan de regelgeving voldoet. Ook dienen we vergunningsaanvragen voor ze in en voeren de overleggen met de gemeente en adviseurs. In dit project is de indeling gemoderniseerd, de keldervloer verlaagd en is er vide gemaakt en een dakterras. Gideon kiest zelf de materialen uit voor de fraaie afbouw.

Lieke van der Grinten, mede-eigenaar van Gideon, zegt over onze samenwerking:

“Wij van Gideon werken vaak en zeer prettig met Marieke van Kei ontwerp. Ze is zeer kundig en bekwaam, werkt snel en erg goed. Ze is erg pro-actief en een echte doorzetter! Ze helpt ons door met een kritische blik naar onze ontwerpen te kijken en denkt mee in oplossingen. Daarnaast is het ook een hele leuke meid!“

Aanbouw villa Krimpen aan den IJssel

Een creatief echtpaar uit Krimpen aan den IJssel had een zeer bijzondere villa uit de jaren ‘70 aangekocht en heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor een interne verbouwing en een grote uitbouw. Het originele ontwerp ging uit van een voorzienende kern met daaromheen de verblijfsruimtes, die in elkaar lijken over te lopen. Dit karakteristieke ontwerp is gerespecteerd en op een slimme manier verbouwd naar de hedendaagse eisen.

Daar het huis reeds een geheel eigen identiteit had, is er voor gekozen om de aanbouw rondom geheel van glas te voorzien; zo loopt ruimte naadloos over in  de reeds ommuurde tuin en ontstaat een ‘secret garden’ waar men heel prettig in woont.

Samenvoeging Rembrandtstraat Rotterdam

Dit pand bestond oorspronkelijk uit twee aparte woningen met een troosteloze sfeer. Wij hebben het tekenwerk verricht voor het samenvoegen en herindelen van de woning naar één grote stadvilla en we hebben voor de realisatie ervan ook de elektratekeningen gemaakt.

De sfeer van de woning is in alle egards hersteld en daarna is het voor een zeer mooie prijs verkocht: gemeente blij, ontwikkelaar blij, bewoners blij!

Wilbert Hoogendijk van Woongold over onze jarenlange samenwerking:

"Woongold werkt als sinds 2011 naar volle tevredenheid samen met Kei Ontwerp. De gezamenlijke projecten variëren van een enkele etage slimmer indelen tot een compleet bankgebouw transformeren en alles wat er tussen in zit.

Woongold is een Rotterdamse ontwikkelaar, welke zich richt op transformaties en renovaties van bestaand vastgoed.

Marieke is belangrijk voor ons als betrouwbare vraagbaak voor bestemmingsmogelijkheden, bouwkundige kwesties en natuurlijk het aanvragen van de vergunningen. Waar ze ons echter mee blijft verrassen zijn de geweldige en steeds vernieuwende ontwerpen voor onze projecten."

Verbouwen benedenwoning Rodenrijsestraat Rotterdam

Deze benedenwoning bestond uit een woonlaag op de bel-etage en een grote donkere berging in het souterrain. We hebben een ontwerp gemaakt en de vergunning verzorgt voor het verbouwen naar een zeer bijzondere en luxe dubbele benedenwoning.

Hiervoor hebben we  er een marktconforme indeling bedacht met een nieuw balkon aan de achterzijde, die de woonkamer met de tuin ontsluit. Door een vide te maken in de vloer, oogt het souterrain nu ook ruim en licht!

De woning is succesvol verkocht.

De opdrachtgever zegt over dit project:

“In 2017 hebben we een benedenwoning gekocht in Rotterdam Noord. Die woning bestond uit een bel-etage en een souterrain. Beide delen hadden afzonderlijke huisnummers en waren onderling niet verbonden. De bel etage was een woning en het souterrain een parkeer- en werkplaats voor een auto.

We wilden van deze afzonderlijke delen een complete woning maken. Voor een goede indeling daarvan en de daarbij horende rompslomp zoals aanvraag vergunning etc., zochten we hulp van buitenaf; een goede vriend tipte me Marieke van Iterson van KEI-Ontwerp.

We hebben Marieke gevraagd en zij kwam al heel snel met een eigentijdse wijze van indeling. Daarbij werd vooral gekeken naar gebruiksgemak, maar vooral ook naar praktische zaken.

Om één voorbeeld te noemen: Het contact vanuit je woonkamer op de bovenverdieping, met de aangrenzende tuin op de benedenverdieping, moet niet via je slaapkamer op de benedenverdieping lopen. Een fraai balkon met trap die zorgt voor de verbinding tussen woonkamer en tuin was de oplossing!

Marieke heeft het benodigde tekenwerk, constructieberekeningen en de vergunningsaanvraag geregeld. De omgevingsvergunning, alsook de huisnummer-samenvoeging was snel geregeld.

We zijn blij met dit project een ter zake kundige partner gevonden te hebben, die oplossingsgericht meedenkt in de gevraagde situatie. Met inmiddels zeer tevreden bewoners in genoemd pand.”

Verbouwen woonhuis Rotterdam-Hillegersberg

Deze prachtige woning aan de Bergse Plas in Rotterdam, werd in verouderde staat gekocht door een jong gezin. Het uitzicht op de plas was fenomenaal, maar de verbinding met de grote tuin was minimaal. Door aan de achterzijde de begane grondvloer gedeeltelijk te verwijderen en de keuken op tuinniveau te situeren is de toegankelijkheid van de tuin vergroot. Door het plaatselijk verwijderen van de vloer, is een prachtige hoge ruimte ontstaan. Door het plaatsen van een hoge metalen vouwpui, stroomt het licht nu van beide zijden de woning binnen.

Verder hebben we de indeling van de woningen verbeterd en zowel voor als achter een vergunningsplichtige dakkapel ontworpen.

Voor deze verbouwing hebben we al het tekenwerk voor de omgevingsvergunning verzorgd en de werktekeningen ten behoeve van de uitvoering.

Interieur IHE Delft

Al sinds 2013 komt Kei ontwerp regelmatig over de vloer bij IHE Delft, een universiteit die MSc en Phd opleiding biedt aan buitenlandse studenten op het gebied van Watermanagement. Sinds die tijd hebben we vele interieurs ontworpen en gerealiseerd, voortbordurend op het interieurconcept dat ooit door Fokkema & Partners bedacht is. Zo zijn de auditoria geheel gerenoveerd en de toiletgroepen gemoderniseerd en voorzien van voor de doelgroep geschikt sanitair. Ook hebben het entreegebied en het bedrijfsrestaurant ook een frisse en passende uitstraling gekregen.

Verder zorgen we ervoor, dat de tekeningen up to date blijven, door regelmatig de kantoren te controleren en te indelingstekeningen aan te passen. Een fijne samenwerking.

Eva de Vree van IHE Delft over onze samenwerking:

"For several years now Marieke is doing a great job in advising us on interior and building related topics. She is competent, very enthousiastic and always has original ideas"