Herbestemmen

Nieuw leven blazen in een oud gebouw: een fantastische uitdaging.

Herbestemmen school Bergschenhoek

Groeneweg 81-83 Bergschenhoek

Op de begane grond en de 1e verdieping van dit gebouw zat een school gehuisvest. Omdat de school ging verhuizen hebben we leeggekomen klaslokalen getransformeerd tot appartementen. Naar dit soort starterswoningen was veel vraag in deze regio.

Om het project financieel interessanter te maken hebben we bovendien de inhoud pand het gebouw vergroot, door er extra volumes op te bouwen, passend bij de bestaande architectuur.

Voor dit project hebben we het ontwerp gemaakt en tevens de tekeningen voor de vergunning en de uitvoering.

De opdrachtgever zegt hier over:

"Marieke is een fijn persoon om mee te werken. Diverse opdrachten heeft ze inmiddels uitgevoerd: het tekenen van bestaande gebouwen, het aanpassen van gevels en het uitbrengen van kleuradviezen. Ze luistert naar wat de klant wilt, wat de eisen zijn en staat met twee benen op de grond. In de ontwerpen is ze reëel, ze houdt de kosten en de opgegeven begroting in de gaten waardoor je vrij snel een uitgewerkt plan krijgt. Ik zal zeker meer werken met haar gaan uitvoeren gezien de prijs kwaliteit verhouding die zij levert."

Herbestemmen monumentaal pakhuis Capelle aan den IJssel

Dit oude pakhuis was in zeer slechte conditie, maar is door de inspanningen van de nieuwe eigenaar, prachtig verbouwd tot een prachtige woning voor hem en zijn gezin.

Wij hebben het pand ingemeten en tekeningen gemaakt voor de vergunning, voor het omzetten naar een woning, het vervangen van de raamkozijnen en het maken van een aanbouw met dakterras. Aangezien het een monument betrof was dit geen eenvoudige taak. Om het industriële karakter van het oude pakhuis in ere te houden, zijn de binnenwanden zodanig ontworpen, dat de gietijzeren draagconstructie overal in het zicht is gebleven. Er is zo een hele bijzondere maar toch praktische woning gecreëerd en dit stukje bouwgeschiedenis is toch bewaard gebleven.

Herbestemmen school te Capelle aan den IJssel

Deze monumentale Kleuterschool uit de jaren ‘50 in Capelle aan den IJssel, hebben we gesplitst in twee royale gezinswoningen. In de woning zijn diverse kenmerken van de oude school gehandhaafd, zodat een bijzondere sfeer is ontstaan. Behalve de vergunning voor de splitsing en transformeren naar woonfunctie, hebben we ook de vergunningen aangevraagd voor het maken van zonnepanelen op het dak en een grote carport annex berging in de voortuin. Dit alles in nauw overleg met de Welstandscommissie van Capelle en de regionale Erfgoedcommissie.

De opdrachtgever zegt hier over:

“Marieke was onze architect en contactpersoon voor de gemeente. Wij hebben een oude school getransformeerd naar 2 woningen. In één van deze woningen zijn we zelf gaan wonen. Het traject had de nodige hobbels, maar Marieke heeft ons hierbij fantastisch geholpen. Naast fantastische tekeningen beheerst ze het spel om een ingewikkeld traject door de gemeente te loodsen. Deze combinatie maakt haar toegevoegde waarde groot. Daarnaast is ze razendsnel!”

Herbestemmen school Rotterdam

Herman Costerstraat 24

Vorst Media maakt momenteel een programma van het transformeren van deze oude school naar 6 woningen, twee met dakterras en vier met een tuin.

Wij hebben de tekeningen gemaakt van de vergunningaanvraag, om het pand te splitsen in 6 casco’s. Een deskundige jury, waar Kei ontwerp onderdeel van uitmaakt, heeft de toekomstige bewoners gekozen die de casco’s zelf moeten afbouwen.

Dit alles word op de voet gevolgd door cameraploegen. Herman den Blijker en Olcay Gulsen presenteren dit programma vanaf 26 maart om 21:30 bij RTL4.

Herbestemmen Autopoetsbedrijf naar Koffiebar

Toen wij voor de eerste keer op deze locatie waren, was deze schitterende koffiebar een louche autopoetsbedrijf in een grauw industriegebied. Door de interessante ligging achter de Binckhorstlaan te Den Haag wilde de opdrachtgever investeren om dit gebied en zijn gebouwen te herontwikkelen naar horeca ten behoeve van de omliggende kantoren. Daarvoor is er een haven gegraven voor plezierjachten met aanlegsteigers en zijn de fraaie gebouwen, die in vervallen staat verkeerden, gerenoveerd en getransformeerd.

We hebben het pand ingemeten en de tekeningen gemaakt voor vergunning om dit pand te verbouwen, zo zijn de ramen uitgezaagd en zijn er entresols aangebracht. De inrichting is door de huurder zelf bedacht.

De opdrachtgever zegt zelf over onze jarenlange samenwerking: 

“Marieke is iemand met creatieve ideeën en geen blad voor haar mond. Wij hebben gezamenlijk vele herziene indelingen en verbouwingen tot een goed einde weten te brengen. Ik wil haar aanraden als een professionele partij op het gebied van het ontwerpen van innovatieve concepten”